Nieuwjaarsborrel - ALV 2020

Genoseadag: record en proosten

Op een goed zeilseizoen!” Zo opent voorzitter Kees Koek deze zondag de nieuwjaarsborrel. “Met alcoholvrije prosecco. Dus wie aan dry January doet of wie naar huis moet rijden, kan gewoon meedoen”, zegt de voorzitter met een glimlach. De aanwezigen nemen graag een glas om met elkaar te proosten op het nieuwe seizoen.
 
Nieuwe penningmeester!
Eerder die dag zijn de schippers bij elkaar gekomen en hebben onder meer de plannen voor tochten voor het aankomende seizoen doorgesproken. Daarna volgt de algemene leden vergadering. Goed nieuws is dat het aantal leden nog steeds een licht stijgende lijn vertoont en dat het aantal ‘persoonsvaardagen’ in tien jaar niet zo hoog is geweest!
25 leden stemmen in met begroting, verlenen decharge van het bestuur, en met aanblijven van de raad van commissarissen. En tot ieders vreugde presenteert Eddie Smit-Jens zich als de nieuwe penningmeester! Na twee jaar zoeken is er een opvolger gevonden voor Frank van Aabelen, die nu 10 jaar lang de financiën – en nog veel meer- heeft beheerd.
Eddie heeft plannen voor de achterkant van de nieuwe website, om de administratie beter op orde te krijgen. Vorig jaar is er een spiksplinternieuwe website gekomen, die er prachtig uitziet en op veel fronten goed werkt maar ook nog de nodige mankementen vertoont. De aanwezige leden missen vooral iets wat aan de voorkant zit, namelijk at je kunt zien wie er mee gaat op een tocht. Via forums kunnen degenen die zich hebben ingeschreven dat wel zien, en daarin met elkaar communiceren, maar als je (nog) niet ingeschreven bent, heb je daar niets aan. Eddie belooft de klachten te inventariseren en te zoeken naar een geschikte oplossing. 
 
Tocht kiezen: Waddenzee of Oostzee? 
Daarna is het tijd voor de borrel. Wageningse en Rotterdamse studenten vroegen zich bij de aanwezigen, van de partner zeilverenigingen RSZW en Aqua, net als enkele leden die de ALV hebben overgeslagen. Het is erg gezellig, en velen plannen welke van de tochten ze gaan varen die de schippers presenteren. Wordt het het rondje Terschelling, ‘ Sailing the eggs’ met Pasen, of de kacheltocht aan het eind van het seizoen? ‘Zeilen in de Baltische Zee’, wat overigens eigenlijk de Oostzee moet zijn, blijkt al volte zitten maar er kan een tweede boot mee. Er is ook al een schipper voor. Spitsbergen is ook gepland voor dit jaar, maar het is nog niet zeker of dit door kan gaan. Hiervoor moet je én drie weken vrij nemen én zo’n €3.000 hebben liggen. “Lukt het dit jaar niet, dan plannen en sparen we voor volgend jaar”, zo wordt enthousiast gemeld.
 
Tot op het water!
Voor de Trophy worden nog organisatoren gezocht. Wie heeft zin om een leuk programma op te zetten?? Meld je bij het bestuur!
Tot slot is er het gezamenlijk eten.  Een kleine 20 leden praten bij met elkaar boven de lekkere gerechten van ‘camping’ Ganspoort. Rond 20 uur verlaat iedereen het cafe-restaurant. “Tot op het water!
Geen reactie's

Geef een reactie