Het Genosea gevoel

Voor de wind is het goed zeilen

Zich in de kaart laten kijken

Zeezeilen met Genosea is anders.

Anders dan het meevaren op een georganiseerde vakantie: we zijn geen reisorganisatie. Het is ook anders dan het meegaan op een vaarcursus of een zeilschool.

Eigenlijk is de sfeer aan boord nog het meest vergelijkbaar met die waarbij een clubje vrienden samen een boot gehuurd hebben met een globaal doel in gedachten. Eenieder draagt wat bij aan de organisatie: iemand schippert, iemand doet boodschappen, een paar mensen zijn carpool-chauffeurs.

Niet iedereen kent elkaar, maar bijna iedereen komt wel 1 of 2 oude maatjes tegen. Het verschil is dat het regelen van een boot, het bij elkaar regelen van opvarenden en het zorgen dat er een bekwame schipper is, allemaal al door Genosea gedaan is.

Wel zo makkelijk: de randvoorwaarden zijn in ieder geval in orde. Ook al zijn we geen zeilschool: toch willen we leden die dat willen, de kans geven om zich verder te bekwamen in alle facetten van het zeezeilen. Dat leidt er toe dat op bijna elke tocht wel iemand met een “doel” aan boord is.

De een wil zijn of haar Theoretische Kustnavigatie eindelijk wel eens in de praktijk brengen, de ander wil de lastige havenmanoeuvres doen en een derde zou het leuk vinden om schipper te worden en kan dan bijvoorbeeld wachtleider bij een oversteek zijn.

Onze leden zijn tussen de 25 en de 65 jaar oud. Toch is onze ervaring dat, zodra je eenmaal aan boord zit, leeftijdsverschillen snel vervagen. Iedereen heeft dezelfde passie: zeezeilen!

Qua zeilervaring is zo’n beetje alles lid tussen “wel eens eerder gezeild” tot “duizenden mijlen achter de kiezen”. Meestal komt het er op neer dat er naast de schipper voldoende ervaring aan boord is om een tocht ook verantwoord te kunnen varen.