Wij huren zeilboten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Het Genosea gevoel

Zeezeilen is een leuke actieve sport  met veel uitdagingen en afwisseling. Vooral de verschillende havens,het weer, het tij en het gevoel van vrijheid maken zeezeilen tot een fantastische belevenis.

Veel mensen willen dit gevoel ook ervaren. Lees hier verder

Meezeilen

Als je voor het eerst met Genosea meegaat, kun je mee als introduce. Zo kun je zien of Genosea bij je past en of de manier waarop wij de zaken regelen je aanspreekt. Je kunt één keer zonder lid te zijn, meezeilen om te zien of het je bevalt. Hier lees je hoe inschrijft voor een tocht.

Over Genosea

Genosea is een zeezeil-vereniging. Het unieke van onze vereniging is dat het overgrote deel van onze leden geen eigen boot bezit.

En toch zeilen wij op de wereldzeeen. Wil je weten hoe, lees dan hier verder

Zeilprogramma

0 Comments

Kom naar de jaarlijkse verenigingsdag op 27 januari 2019.

Met vanaf 16 uur de nieuwjaarsborrel mét de presentatie van het zeilprogramma van 2019 - voor zowel leden als niet-leden.
 

Na afloop mee-eten? Vergeet niet je op te geven bij Kees Koek

Klik hier voor programma 

 

Geplande tochten:

201901 Schotland Outer Hebrides2019-05-04Oban

Organisatie van Tochten

Zeezeilvereniging Genosea organiseert de randvoorwaarden voor een zeiltocht, maar de tocht zelf wordt door de opvarenden ingevuld.

Dat betekent concreet, dat Zeezeilvereniging Genosea zorgt dat er een deugdelijk schip is, een bekwame schipper (vrijwel altijd ook een Genosea-lid), en dat de opvarenden weten waar en wanneer de inscheping plaatsvindt. Lees hier meer

Wat neem je mee op een zeilboot..?

Wat neem je mee aan boord van een zeilboot?

Naast je persoonlijke toiletspullen is makkelijk zittende kleding een aanrader. Voor een goede nachtrust heb je een kussensloop, eventueel een hoeslaken en een slaapzak nodig.

Kussens zijn vaak aanwezig.

We koken om de beurt en uiteraard wassen we ook af. Neem daarom een theedoek mee.

Hou rekening met verschillende weersomstandigheden. Soms varen we ‘s nachts door en dan kan het best wel eens frisjes zijn.

Neem extra kleding voor warm- en koud weer mee, een muts, ( baseball cap ) een zonnebril, zonnebrandmiddel, en schoenen met lichte zool mee. In het voor- of najaar zijn waterdichte handschoenen geen overbodige luxe.

Ga je meer zeilen dan zijn een waterdicht zeilpak en bootlaarzen een goede investering. Vaak kunnen deze ook gehuurd worden.

De ruimte op een zeilboot is beperkt. Neem daarom alleen een reistas of plunjezak mee (geen harde koffer!).

Lees hier meer