Wij huren zeilboten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Item gefilterd op datum: oktober 2014

Barra – St. Kilda
We hadden besloten om vanavond de fish pie soldaat te maken. Uiteraard met een beetje vino blanco. Hellisay1Omdat we de volgende ochtend met hoogwater over de drempel moesten gingen we niet al te laat naar bed. De volgende ochtend om 7 uur anker op en met de eerste zonnestraaltjes richting St. Kilda.

Navigeren was heel simpel over de drempel bakboord uit richting de Zuid Kardinaal bij Binch Rock, dan de Oost Kardinaal Bo Tanna, bakboord naar Drover Rocks en dan 65 NM op een koers van 315˚. De bakstag wind begon bij 1 bft en eindige bij 5 bft. 's Middags hadden we voor lunch Mushroom Wellinton. Toch wel een stevige hap op een rollende zeilboot. Na een voorspoedige tocht ging om 17:45 het anker overboord in Village Bay.

St KildaEn zoals de traditie voorschrijft, eerst een anker biertje en dan de wal op. De heuvels van St. Kilda waren door laaghangende bewolking niet zichtbaar. Het was koud, grijs en het zag er niet gastvrij uit.

Het leven op St. Kilda was erg zwaar en toen de 36 laatste St.-Kildanen in 1930 geevacueerd werden kregen de mannen werk bij het Schotse bosbedrijf.

Logisch natuurlijk want op het hele eiland is geen boom te bekennen.

Lees hier verder