Wij huren zeilboten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Item gefilterd op datum: april 2014

Wil jezelf foto’s uploaden van een fantastische tocht. Dat kan heel simpel.
Volg deze 10 eenvoudige stappen:

 1. In het menu links klik je op Foto’s uploaden.
 2. Bij User, kan je je avatar oploaden
 3. Klik op Main Category
 4. Maak een categorienaam aan. Bijvoorbeeld: Kacheltocht 2016
 5. Maak eventueel een Sub Category aan. Bijvoorbeeld: Rob
 6. Bij Description kan je een omschrijving van de tocht geven
 7. Klik op Create
 8. Klik nu op Images
 9. Bij Select Category kies je voor de categorienaam die zojuist gemaakt is.
 10. Nu kan je foto’s en you tubevideos uploaden
   

Welkom op de nieuwe Genosea-website

Antwoorden op een aantal vragen die kunnen rijzen bij de nieuwe website.

 

Waarom?

De oude website is in de loop der jaren geleidelijk ontwikkeld en paste ons inmiddels als een oude jas. Er was echter één nadeel: alleen Freek kon de website onderhouden omdat alles 'met de hand' gemaakt was.

De nieuwe website is met Joomla gemaakt; een programma waarmee heel veel websites wereldwijd gemaakt worden en waar veel mensen aan werken om uitbreidingen te maken en fouten te herstellen. Dit betekent ook dat de beveiliging altijd up to date is.

Het voordeel hiervan is dat meer mensen de website kunnen onderhouden en aanpassen. Er zijn nu nog maar een paar heel kleine stukjes specifiek voor Genosea gemaakt; de rest is 'gewoon' Joomla-techniek.

Praktisch

Als je naar genosea.nl gaat (genosea.nl/leden heeft geen speciale betekenis meer) zie je de website zoals elke bezoeker die ook ziet. Pas als je inlogt, krijg je extra mogelijkheden.

Aan de linkerkant van het scherm zie je steeds twee menu's: Hoofdmenu (algemene informatie) en De Vereniging (speciaal voor leden).

Inloggen

Ieder lid krijgt bij de overgang van de oude naar de nieuwe site een gebruikersnaam. Die is gelijk aan je volledige naam, zonder spaties en leestekens. Voorbeeld: Peter-Jan van 't Hof wordt dus peterjanvanthof.

Je kunt aan je wachtwoord komen door onderin de website bij het inlogschermpje op het poppetje met het vraagteken te klikken. Je krijgt vervolgens de vraag naar je gebruikersnaam. Vul die in, en vul het emailadres in waaronder je bij Genosea bekend bent. Je nieuwe wachtwoord krijg je dan in de mail opgestuurd. Natuurlijk kun je je wachtwoord daarna veranderen.

Let op: op de nieuwe website kan een emailadres maar één keer voorkomen. Je partner of kind onder hetzelfde emailadres administreren kan dus helaas niet meer.

Wachtwoord veranderen

Log in, klik onderin elke pagina op je pasfoto, en dan kom je in profielbeheer. Hier kun je je wachtwoord instellen.

Persoonlijke informatie

Je persoonlijke informatie, zoals adres, email, telefoon, bankgegevens etcetera beheer je nu zelf. Ga naar je eigen profiel (als je ingelogd bent) en hier kun je al deze informatie wijzigen.

Hier kun je overigens ook zien op welke tochten (ook tochten die al geweest zijn) je je hebt ingeschreven.

Ledeninformatie

Je kunt informatie van andere leden krijgen door (als je ziet dat ze bv ergens hebben ingeschreven of gereageerd) op hun profielfoto te klikken.

Je kunt ook uit het menu links 'ledenlijst' kiezen. Je krijgt dan een selectie van de informatie op het scherm. Wil je een lijst om in Excel te bekijken, kies dan links 'download ledenlijst'.

Inschrijven op een tocht

Zorg dat je ingelogd bent, en ga naar de tocht van je keuze (kies bijvoorbeeld 'tochtenlijst' in het menu om de lijst te zien). Klik op de knop 'inschrijven', accepteer de inschrijfvoorwaarden, en klaar. (Vergeet niet aan te betalen!)

Je kunt minderjarige kinderen hier ook inschrijven; geef aan hoeveel het er zijn en hoe ze heten. Dit is vooral voor tochten als Trophy en Catamaranweekend relevant. Oudere kinderen (tussen 12 en 18) kunnen juniorlid worden van Genosea. Ze moeten dan wel een eigen emailadres hebben want ze krijgen dan een eigen inlogcode. Ze kunnen zich dus ook zelf inschrijven.

Als je schipper bent, heb je de mogelijkheid om jezelf als schipper in te schrijven.

Tochtinformatie

Je kunt bij een tocht informatie plaatsen zoals een bestand, een filmpje of een foto. Ga naar de tocht en klik op 'bestand toevoegen', 'foto toevoegen' etc. Dit is een manier om na afloop van de tocht een soort verslagje te maken.

Fotoalbums

We zoeken nog naar een goede manier om de fotoalbums zoals op de oude site mogelijk te maken. Voorlopig kunnen ook foto's geplaatst worden bij tochten die al geweest zijn.

Initiatieven

Er is geen knop meer om initiatieven aan te maken. In plaats daarvan hebben we een forum gemaakt onder de menuknop 'clubhuis'. Hier kun je je tochtvoorstel plaatsen en mensen uitnodigen om erop te reageren. Zodra een tocht voldoende support heeft, neem dan contact op met een lid van de Activiteitencommissie of het bestuur (zie de Wie is wie pagina).

Discussies

Er zijn drie manieren om met andere leden van gedachten te wisselen via de site:

 1. Start een algemeen discussieonderwerp in het forum (clubhuis).

 2. Start een discussie die bij een specifieke tocht hoort: ga naar de tocht, en klik op 'discussie toevoegen'

 3. Reageer op een blog-artikel: dit zijn de artikelen die je op de voorpagina aan de rechterkant ziet. Je kunt álle artikelen zien als je menu-optie 'Genosea blog' kiest. Bij elk artikel kun je reageren.

Je kunt bij een tocht ook een mededeling op het 'prikbord' plaatsen (ga naar de tocht en kijk bij 'prikbord'). Dit is een wat snellere en informelere manier.

Bescherming gegevens

We hebben er voor gezorgd dat een gewone bezoeker (die niet in kan loggen) geen persoonlijke gegevens kan zien. Zeker geen contactgegevens van leden, maar ook niet de namen van leden die op tochten hebben ingeschreven. Mensen die wél in kunnen loggen (leden dus) kunnen die informatie wel zien – dat was op de oude site ook al zo.

Klopt er iets niet?

Als er iets niet klopt dan kun je Rob Bos of Freek Bomhof benaderen. Zij hebben de website gebouwd en kunnen als het goed is zaken repareren. Vragen over tochten moet je aan de coördinator stellen.