Wij huren zeilboten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Verslag paastocht 2014

0 Comments

Paastocht 2014 – Geen deelnemers, toch een geslaagde tocht.

De inschrijvingen voor de Paastocht 2014 liepen van het begin af aan nogal stroef. Eerst was er onduidelijkheid over de huurprijs van het schip waardoor de tochtprijs niet vast gelegd kon worden. Daarna kreeg Harold een ongeval met de auto waarop hij besloot dat hij dit voorjaar niet meer mee kon en moest het enige ingeschreven lid wegens omstandigheden afzeggen.

Er bleven alleen Annemieke (introducé) en ik als schipper over. Een oproep per email in de laatste twee weken bracht ook geen nieuwe aanmeldingen, maar ik heb dan een paar kennissen uit Antwerpen, Ron & Ria, nog kunnen interesseren om als introducees mee te gaan. Uit eindelijk is de tocht dan toch door gegaan met mij als schipper en drie introducees.

Ron & Ria moesten vrijdag echter nog werken en hadden maandagmiddag een andere afspraak waar ze niet vanaf konden. Van mijn oorspronkelijke reisdoel kon dus geen sprake meer zijn daar ik ook met geen van mijn bemanningsleden eerder gezeild had. Dieppe en Le Treport zullen dus nog even op ons moeten wachten.

Het plan was dus dat Annemieke en ik het schip vrijdag van Nieuwpoort naar Oostende zouden zeilen waar Ron & Ria vrijdagavond aan boord zouden komen en waar we ze maandagmorgen ook weer zouden afzetten. Gelukkig kon Ron op het laatste moment vrijdag nog vrij krijgen en is hij donderdagavond dan toch met ons mee gereden.

Vrijdag stond er een windkracht 5 uit het noorden en een stevige zeegang. Niet lang na vertrek uit Nieuwpoort stak dan ook de eerste zeeziekte de kop op. Na dit een uurtje aan gekeken te hebben, heb ik als verantwoordelijk schipper besloten niet nog drie uur aan de wind te blijven door varen (hakken tegen de wind) tot Oostende, maar terug te keren naar Nieuwpoort. Elf uur vertrokken en om drie uur ’s-Middag weer terug in de box in Nieuwpoort, ‘It’s all in the game’.

Na vrijdagavond met de auto Ria in Oostende te hebben gehaald zijn we zaterdag met een bakstag windje (inmiddels nog maar 3 tot 4) naar Duinkerke gezeild en zondag met windkracht 1 à 2 tegen terug naar Oostende (gedeeltelijk moeten motoren). De drie druppels regen niet mee gerekend hebben we eigenlijk heel mooi weer gehad.

Maandag trok de wind dan weer aan en hebben we nog goed kunnen zeilen tijdens een zeer zonnige dag.

Om drie uur ’s-Middags lagen we weer in Nieuwpoort en om vijf uur stonden we in de file van de kust onderweg naar huis.

Groeten,
Ed