Over Genosea

Met de neus in de wind

Wat we doen

Genosea is een vereniging die zeiltochten op zee voor haar leden en door haar leden organiseert.

We hebben geen eigen clubhuis of boten, maar huren zeewaardige, volledig uitgeruste, zeiljachten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Zeezeilen is een leuke, actieve sport  met veel uitdagingen en afwisseling. Steeds een andere haven, het weer, het tij en het gevoel van vrijheid maken zeezeilen tot een fantastische belevenis.

Veel mensen willen dit gevoel ook ervaren. Bij Genosea kan dit. Wij combineren zeezeilen, leuke bestemmingen en gezelligheid. Een van onze doelstellingen is daarom ook:

Het scheppen van mogelijkheden voor een ieder het zeilen op zee te beoefenen

De zeilervaring van onze leden is zeer gevarieerd. Van beginnende zeiler tot ervaren zeebonk zijn lid van Genosea. Uiteraard zorgt de vereniging ervoor dat er een ervaren schipper aanwezig is en dat er – afhankelijk van de tocht – ervaren wachtleiders meevaren. Wat ons bindt is de passie voor zeezeilen.

Genosea is een zeilvereniging – wil je graag je meer  ervaring opdoen of leren zeezeilen, op onze tochten zijn er altijd mensen die je willen helpen. Er is altijd wel ruimte om te oefenen. Onze eigen schippers helpen je daar graag bij.

Wij verwachten wel een actieve houding. Dit betekent: aan het roer staan, zeilwisselingen uitvoeren, wachtlopen, koken en verder alles wat gedaan moet worden om veilig op zee te varen. Op langere reizen wordt uiteraard regelmatig ’s nachts doorgevaren. En die actieve houding verwachten wij ook bij de voorbereiding van tochten en bij vrijwilligerswerk binnen de vereniging: leden kunnen voorstellen doen waar en wanneer zij willen zeilen en met wat voor boot. Daarnaast hebben wij vrijwilligers die interne- en externe communicatie verzorgen, ledenwerving, webredactie en beheer van de website.

We organiseren weekendtochten, (mid)weken en langere tochten. Daarbij varen we in Nederland (Zeeland, Wadden, IJsselmeer), maken we regelmatig oversteken naar Engeland, zijn we in koudere gebieden (bijvoorbeeld Noorwegen) en in warmere gebieden (bijvoorbeeld Middellandse Zee) te vinden.

Kijk snel naar onze zeiltochten om te ontdekken wat we dit jaar in petto hebben, of kijk naar de vaargebieden waaar we gevaren hebben!

Wil je meer informatie, lid worden of een keer als introducé meevaren dat kan altijd. Stel je vraag in ons contacten formulier of schrijf je in op een tocht.

Wij zijn Genosea

Dit is het bestuur van de zeezeilvereniging
team-kees-koek

Kees Koek

voorzitter
sirius

Lucie Venhuizen

bestuurslid
Erik

Erik Peters

penningmeester
Hanneke_Zeilend_2018

Hanneke van Zadelhoff

Secretaris

Omdat Genosea een landelijk of zelfs internationaal gespreide vereniging is, is er voor gekozen om niet te volstaan met een kascommissie, maar voor een Raad van Commissarissen, die naast toezicht en controle op de boekhouding ook toezicht houdt op het bestuur in het algemeen.

0A969542-2235-4186-A4EA-A65225E2F6FA_4_5005_c

René Kroeze

Lid RvC
P1080905

Ed de Brabander

Lid van de RvC