Over Genosea

Bijschrift bij de video.

Wat we doen

Genosea is een vereniging die afwisselende zeiltochten op zee voor haar leden en door haar leden organiseert.

We hebben geen eigen clubhuis of boten, maar huren zeewaardige volledig uitgeruste zeilboten op plaatsen waar het leuk zeilen is!

Zeezeilen is een leuke actieve sport  met veel uitdagingen en afwisseling. Vooral de verschillende havens,het weer, het tij en het gevoel van vrijheid maken zeezeilen tot een fantastische belevenis.

Veel mensen willen dit gevoel ook ervaren. Bij Genosea kan dit. Wij combineren zeezeilen, leuke bestemmingen en gezelligheid. Een van onze doelstellingen is daarom ook:

Het scheppen van mogelijkheden voor een ieder het zeilen op zee te beoefenen

De zeilervaring van onze leden is zeer gevarieerd. Van beginnende zeiler tot ervaren zeebonk zijn lid van Genosea. Wat ons bindt is de passie voor zeezeilen.

Genosea is geen zeilschool, maar wil je graag je meer  ervaring opdoen of leren zeezeilen, op onze tochten zijn er altijd mensen die je willen helpen. Er is altijd wel ruimte om te oefenen. Onze eigen schippers helpen je daar graag bij.

Wij verwachten wel een actieve houding. Dit betekent: aan het roer staan, zeilwisselingen uitvoeren, wachtlopen, koken en verder alles wat gedaan moet worden om veilig op zee te varen.Op langere reizen wordt uiteraard ’s nachts doorgevaren.

We organiserenweekendtochten, (mid)weken en langere tochten. Daarbij varen we in Nederland (Zeeland, Wadden, IJsselmeer), maken we regelmatig oversteken naar Engeland, zijn we in koudere gebieden (bijvoorbeeld Noorwegen) en in warmere gebieden (bijvoorbeeld Middellandse Zee) te vinden.

Kijk snel in het zeilprogramma om te ontdekken wat we dit jaar in petto hebben, of kijk welke eerdere tochten we gevaren hebben!

Wil je meer informatie, lid worden of een keer als introducé meevaren stuur dan een e-mail naar bestuur@genosea.nl

Wij zijn Genosea

Dit zijn de vrijwilligers achter de zeezeilvereniging
team-kees-koek

Kees Koek

Voorzitter@genosea.nl
image1

Manouk Visser

bestuurslid
9BF73E5E-5155-4C2C-89F2-CC77338EB9D4

Mariet de Haas

Bestuurslid
Hanneke_Zeilend_2018

Hanneke van Zadelhoff

Secretaris@genosea.nl