Opleiding en training

Bijschrift bij de afbeelding.

Bijschrift bij de afbeelding.

Leren zeezeilen bij Genosea

Genosea is weliswaar geen (zee)zeilschool, toch kan je bij Genosea heel veel leren en vooral veel ervaring opdoen. Als jij bepaalde leerdoelen hebt, of de ambitie om bijvoorbeeld schipper te worden, dan is het handig om dat voorafgaand aan- of bij de start van de tocht aan de schipper kenbaar te maken. Wil je bijvoorbeeld oefenen met het nemen van kruispeilingen, het navigeren op gegist bestek of bepaalde havenmanoeuvres dan kan de schipper jou bepaalde taken toekennen om juist die punten te oefenen. Als je schipper wil worden dan kan de schipper jou de rol van wachtleider toekennen en bepaalde, wat lastiger manoeuvres aan jou overlaten. En – als het tocht plan dat toe laat – kunnen misschien bepaalde situaties opgezocht worden om een aantal specifieke oefeningen te doen.

Genosea schippers worden – naast kennis van en ervaring met zeilen en navigeren op zee – geselecteerd op sociale eigenschappen: goed met een groep om kunnen gaan en van nature geneigd zijn hun kennis te delen met anderen en taken zoveel mogelijk te delegeren. Waarbij de schipper natuurlijk altijd een oogje in het zeil houdt om ten allen tijde de veiligheid van schip en bemanning te kunnen garanderen.

Daarbij zoeken wij altijd een balans tussen ontspannen vakantie vieren en actief en avontuurlijk zeilen. Maar als het ene bemanningslid vooral rustig vakantie wil vieren dan kan dat juist een kans zijn voor het andere bemanningslid dat heel veel wil leren…