Tochtorganisatie

Bijschrift bij de afbeelding.

De bestemming of omschrijving in het programma dient als indicatie voor het doel van de tocht.

Als de randvoorwaarden van de tocht wijzigen (ander schip, andere tochtprijs, andere periode) dan worden deelnemers van te voren hiervan op de hoogte gesteld, en er kan dan van de tocht afgezien worden.

Inschrijven kan via de website (als de inschrijving geopend is): log in, ga naar de tocht door onder ‘zeiltochten’ de tocht van jouw keuze aan te klikken en kies ‘schrijf je in’. Leden maken tegelijkertijd minimaal 50% van de kosten over onder vermelding van de naam en het nummer van de tocht; introducees betalen direct 100% van het bedrag.

In je profiel (klik op je pasfoto onderin elke pagina als je ingelogd bent) vind je ook voor welke tochten je ingeschreven bent.

Alleen als je je officieel hebt ingeschreven en de tocht hebt aanbetaald, is je inschrijving definitief!

Als je minderjarige kinderen hebt die geen zelfstandig juniorlid zijn, dan kun je bij je inschrijving ook aangeven hoeveel (en wie) je meeneemt. Hiervoor geldt meestal een aparte regeling; niet elke tocht is geschikt voor jongere jeugd, maar andere zijn er juist weer heel goed voor geschikt.

Je krijgt binnen een week of drie een bevestiging (als die bevestiging uitblijft, bel dan even voor de zekerheid). Een maand voor aanvang van de tocht moet de rest van de kosten ontvangen zijn. Als je korter dan een maand van te voren inschrijft moet je dus meteen 100% van de kosten overmaken.

Als je je inschrijft zie je bij de bevestiging hiervan direct of er nog veel open plaatsen zijn of niet. Leden kunnen met toegang tot de leden-site ook zien hoe het er voor staat. Als er teveel inschrijvingen zijn, proberen we meestal een extra schip te huren. Lukt het niet om bij overinschrijving extra plaatsen te regelen dan krijg je daar zo snel mogelijk bericht van. Je aanbetaling wordt dan teruggestort.

 

Ongeveer een week voor aanvang krijg je van de tochtcoördinator bericht over de ligplaats van het schip, en over de tijd waarop je ongeveer verwacht wordt.

Meestal wordt een van de deelnemers gevraagd alvast boodschappen voor de eerste dag(en) te doen. En dan het varen zelf…! In overleg met de bemanning wordt het feitelijke reisdoel vastgesteld. Het kan zijn dat door onervarenheid van de bemanning, slechte weersomstandigheden of andere malheur een ander reisdoel moet worden gekozen dan in het programma was aangegeven.

De invulling van de tocht wordt vervolgens door de deelnemers zelf bepaald. Mijlen maken en doorhalen? Of juist korte dagtochten met veel toeristische uitstapjes?

Afhankelijk van de weersverwachting kan in overleg met de bemanning besloten worden het tochtplan bij te stellen. De schipper heeft altijd de eindverantwoordelijkheid. Niet alleen moet het tussendoel veilig gehaald kunnen worden, ook het einddoel (meestal veilig terug in de thuishaven of de wisselhaven) moet verantwoord gehaald kunnen worden. Als er één of meerdere dagen naar oordeel van de schipper niet gezeild kan worden wegens harde wind of zware zeegang dan levert dat géén recht op restitutie op.