Zeiltochten

2019 – Antwerpen

 245

Een mooie en gezellige stad die een bezoek meer dan waard is. En een uitdaging wat betreft tochtplanning en navigatie. Vanaf de monding van de snelstromende Westerschelde zeilen we tussen de grote zeeschepen naar de Nederlands-Belgische grens en vandaar naar het centrum van de stad. Onderweg passeren we de schorren van het Verdronken Land van Saeftinge en de grote kranen van de haven van Antwerpen. ‘s Avonds genieten we in één van de vele restaurants van de Belgische culinaire specialiteiten.
Let op: Het hangt van het aantal aanmeldingen af of deze tocht kan doorgaan! Mocht de tocht geannuleerd worden wegens tekort aan belangstelling dan krijg je uiteraard je geld terug.

Clear
Artikelnummer: 201907 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 05/07/2019 3 dagen 5 deelnemers
Beschrijving

Antwerpen behoeft waarschijnlijk geen introductie als aantrekkelijke bestemming voor een korte vakantie. Maar ben je er al eens naartoe gezeild? Nu is je kans! We hebben een Oceanis 34 gehuurd in Cadzand, aan de Noordzeekust van Zeeuws-Vlaanderen. Vandaar varen we vrijdag de Westerschelde op richting Antwerpen. Onderweg zullen we grote zeeschepen tegenkomen, de schorren van het Verdronken Land van Saeftinghe en de havens van Antwerpen. Het is de bedoeling om te overnachten in het Willemdok, geleden pal tegen het bruisende centrum van de stad. Het ligt voor de hand dat we die avond genieten van de ruimschoots aanwezige gastronomische mogelijkheden. Zaterdag en zondag zeilen we in omgekeerde richting. Waarschijnlijk maken we een tussenstop in Terneuzen.

We kunnen donderdagavond 4 juli aan boord. We zullen die avond de tocht al uitgebreid bespreken want een goede planning is essentieel voor deze tocht. De Westerschelde stroomt snel en zeker dit weekend rond volle maan en dus met springvloed. Ook de getijhoogten zijn belangrijk want de sluis die toegang geeft tot het Willemdok draait slechts binnen bepaalde waterstanden en tijden.

Resterend eigen risico voor de gezamenlijke bemanning € 250,-

Tochtplan

Cadzand - Antwerpen en weer terug

Inschepen: donderdagavond 4 juli 2019, vanaf 20:00
Vertrekhaven: Cadzand-Bad
Onderweg: Verdonken Land van Saeftinghe, havens Antwerpen
Doel: Antwerpen centrum
Terugweg: Terneuzen

Vertrekhaven

Jachthaven Cadzand-Bad.

Aanvullende informatie
Aantal dagen

3

Aantal deelnemers

5

Rol aan boord:

Kustschipper, Bemanning