Zeiltochten

2019 – Cycladen Griekenland

 420

Deze tocht is al gevaren. Klik hier voor het verslag!

Clear
Artikelnummer: 201906 Vaargebied: Tochtkarakter: Inschepen: 11/05/2019 7 dagen 6 deelnemers
Beschrijving
Klik hier voor het verslag

 

Het doorgaan van deze tocht hangt af van het aantal inschrijvingen.De Griekse eilanden van de Cycladen, ontstaan uit grijze steen, licht en schuim op de golven, strekken zich uit van de oostkust van de Peloponnesos tot het zuiden van Attica, van Samos en Ikaria in het oosten tot de zee bij Kreta in het zuiden. De naam van deze archipel is afgeleid van de Griekse “kyklos” wat cirkel betekent omdat, zoals men in de oudheid geloofde, ze een cirkel vormden rond het heilige eiland Delos.

Ze zijn wat de meeste mensen als voorstelling hebben van de ‘Griekse eilanden’ – kleine stippen van zonovergoten, windverwaaide, meestal kale stukken land die bewoond worden door gastvrije Grieken die in groepen witte huizen wonen met hun pittoreske blauw geverfde orthodoxe kerken.

Santorini is waarschijnlijk het meest uitgesproken beeld dat men herkent, maar het is zeer uniek. Of dat haalbaar is ligt aan de omstandigheden en aan wat we zelf willen.

Op zaterdag vliegen we ’s-morgens vroeg van Amsterdam naar Athene en met een taxi naar Lavrion. In de namiddag nemen we de boot in ontvangst en doen boodschappen. Zondag varen we uit en varen naar ons eerste doel. We varen uitsluitend dagtochten van verschillende duur. Vrijdag keren we terug naar Lavrion, en zaterdagmorgen gaan we van boord en met taxi’s naar het vliegveld. Wie niet onmiddellijk terug vliegt gaat zijn/haar eigen weg.

Resterend eigen risico voor de gezamenlijke bemanning € 250,-

Vliegreis, taxi’s en boodschappen zijn zoals gebruikelijk niet inbegrepen in de tochtprijs

Vertrekhaven

Lavrion, Griekenland

Aanvullende informatie
Aantal dagen

7

Aantal deelnemers

6

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning