Zeiltochten

East Coast Rivers met Gigol’eau

 450

Het gebied tussen Ramsgate in het Zuiden en Lowestoft in het Noorden staat bekend als de “East Coast Rivers”, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee! De meeste rivieren liggen op een korte dagtocht varen uit elkaar. Met eb vaar je de ene rivier af en met vloed de volgende rivier weer op. Je gaat ten anker en met een bijbootje naar de wal om daar een wandeling te maken en een traditionele pub te bezoeken of je meert af in een jachthaventje en gaat een typisch Engels stadje bezoeken. Je maakt kennis met wandelende zandbanken, “glorious English mud” en nog veel meer.

Clear
Artikelnummer: 2024-10 Vaargebieden: , Tochtkarakter: , Inschepen: 29/06/2024 14 dagen 4 deelnemers
Beschrijving

Na even rustig inslingeren langs de Nederlandse kust steken we de Noordzee over naar Engeland om daar de East Coast Rivers te bezoeken, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee. Het zal van wind en tij afhangen welke rivier of haven we als eerste bezoeken. Veel rivieren liggen zo dicht bij elkaar dat het misschien wel logisch is om er af en toen een of twee over te slaan om die later op de terugweg misschien alsnog te bezoeken. Van Ramsgate in het Zuiden tot Lowestoft in het Noorden valt alles eigenlijk onder de noemer East Coast Rivers.

Tochtplan

Van de East Coast Rivers naar de Waddenzee

29 juni inschepen in IJmuisden of Scheveningen. Na een dagje inslingeren willen we de Noordzee oversteken naar Eastm Anglia om daar de fantastische East Coast Rivers te verkennen. Na twee weken eindigen we in Harwich waar we de veerboot pakken voor de terugreis naar Nederland.

Vertrekhaven

Aanvullende informatie
Aantal dagen

14

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning, Belangstellende / Reservelijst

Aantal deelnemers

4