Zeiltochten

East Coast Rivers met Gigol’eau – zonder oversteek

 225

Het gebied tussen Ramsgate in het Zuiden en Lowestoft in het Noorden staat bekend als de “East Coast Rivers”, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee! De meeste rivieren liggen op een korte dagtocht varen uit elkaar. Met eb vaar je de ene rivier af en met vloed de volgende rivier weer op. Je gaat ten anker en met een bijbootje naar de wal om daar een wandeling te maken en een traditionele pub te bezoeken of je meert af in een jachthaventje en gaat een typisch Engels stadje bezoeken. Je maakt kennis met wandelende zandbanken, “glorious English mud” en nog veel meer.

Clear
Artikelnummer: 2024-10-2/2 Vaargebieden: , , Tochtkarakter: , Inschepen: 07/07/2024 7 dagen 4 deelnemers
Beschrijving

In week twee bezoeken wij de East Coast Rivers, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee. Het zal van wind en tij afhangen welke rivier of haven we als eerste bezoeken. Veel rivieren liggen zo dicht bij elkaar dat het misschien wel logisch is om er af en toen een of twee over te slaan om die later op de terugweg misschien alsnog te bezoeken. Van Ramsgate in het Zuiden tot Lowestoft in het Noorden valt alles eigenlijk onder de noemer East Coast Rivers.

Schipper: Steven Jan.

Ingeschreven bemanning: Paul, Coen, Boudewijn

Tochtplan

Van de East Coast Rivers naar de Waddenzee

6 juli inschepen bij Harwich om van daar uit de fantastische East Coast Rivers te verkennen. Na een week eindigen we in Harwich waar we de veerboot pakken voor de terugreis naar Nederland of de trein naar Londen of verder Engeland in.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

7

Rol aan boord:

Bemanning

Aantal deelnemers

4