Zeiltochten

2021 – Kacheltocht

 200

Deze klassieker, de jaarlijks terugkerende Kacheltocht behoeft eigenlijk geen beschrijving meer. Donderdagavond inschepen op de “ Meester B” (een comfortabele 37 footer, ligplaats Makkum) en na 3 dagen zeilen op de Waddenzee en Noordzee om zondagmiddag laat weer terug.

Volgeboekt

Artikelnummer: 2021-010 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 21/10/2021 3 dagen 6 deelnemers
Beschrijving

Deze klassieker, de jaarlijks terugkerende Kacheltocht behoeft eigenlijk geen beschrijving meer. Deze tocht, onder soms extreme omstandigheden, maar soms ook heerlijke heldere herfstdagen, heeft de eigenschap dat de schipper alsmede de deelnemers uit eerdere jaren, allemaal proberen er elk jaar weer bij te zijn. Een tocht waarbij gezelligheid, traditie en lekker zeilen de hoofdbestanddelen vormen. Ook dit jaar weer donderdagavond 21 oktober 18.00 uur inschepen op de “ Meester B” (een comfortabele 37 footer, ligplaats Makkum) en op zondag 24 oktober om 17:00 uur weer terug.

 

Tochtplan

Tochtplan Kacheltocht

Gegeven de tijdstippen van hoog en laag water, lijkt het weekend zeer geschikt om het rondje buitenom Texel en Vlieland weer eens te proberen (eerst de Ebstroom mee op de Waddenzee en daarna de vloedstroom mee op de Noordzee). De eerste dag lekker lang doorvaren (koken op de Noordzee) en ’s avonds laat in het donker, Vlieland aan te lopen. De andere dagen mag de bemanning bepalen hoe we deze invullen om uiteindelijk, zondag eind van de middag, de boot weer in te leveren. Ervaring met deze avontuurlijke tocht leert echter, dat de weersomstandigheden in deze tijd van het jaar, alle plannen zomaar kunnen laten veranderen.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

3

Aantal deelnemers

6