Zeiltochten

2019 – Oud-en-Nieuw op de Kanaaleilanden

 150

Clear
Artikelnummer: 201913 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 29/12/2019 6 dagen
Beschrijving

Meestal is het tussen Kerst en Oud en Nieuw redelijk aangenaam weer bij de Kanaaleilanden, maar het kan ook gebeuren dat je zeewater aan de zeerailing ziet bevriezen of dat er een treintje depressies overkomt waarbij je zorgvuldig moet plannen om tussen de stormdepressies door van de ene haven naar de andere haven te varen.

Omdat deze periode super laag seizoen is zijn de prijzen bijzonder aantrekkelijk. We hebben langs deze kust ervaring met meerdere verhuurders. Een daarvan heeft bijzonder aantrekkelijk geprijsde schepen die redelijk goed onderhouden zijn, wel moet voor vertrek de inventaris uitgebreid gecontroleerd worden omdat soms onderdelen van bijboten geruild zijn met andere boten van dezelfde vloot – dus om te voorkomen dat je pas bij Sark merkt dat je niet aan land kunt omdat een essentieel onderdeel ontbreekt is het belangrijk dat je voor vertrek de bijboot oppompt en er een rondje door de haven mee vaart!

Belangstellenden voor een dergelijke tocht kunnen zich aanmelden en dan in onderling overleg de vertrekdatum en de lengte van de periode vaststellen.

Tochtplan

Kanaaleilanden vanuit Granville

Afhankelijk van het weer en de wensen en ambities van de deelnemers varen we vanuit Diëlette (Normandië) naar Jersey, Sark, Guernsey en/of wellicht Alderney.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

6

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning