Zeiltochten

Oud en Nieuw op de Kanaaleilanden

 299

Het is een oude traditie van Genosea om Oud en Nieuw te combineren met zeilen. Nog voor de oprichting voer er een Genosea boot naar East Anglia om daar in de Jolly Sailor in Orford Oud-en-Nieuw te vieren.

Dit keer willen we weer vanuit Granville via Jersey naar Guernsey en nog een paar eilanden.

Clear
Artikelnummer: 2024-08 Vaargebieden: , Tochtkarakter: , , Inschepen: 27/12/2024 7 dagen 5 deelnemers
Beschrijving

Vanuit Granville liggen St. Malo, Iles Chausey en Jersey op dagtocht-afstand. Allen zijn – met gunstige wind – binnen één tij te bereiken. En vanaf Jersey kan je door naar Guernsey, Herm of Sark en ook Alderney is mogelijk mits je goed gebruik maakt van wind en tij. Maar ook een dag verwaaid liggen hoeft geen straf te zijn: overal kan je mooie wandelingen maken en vaak ook een stukje met de bus om de mooiste plekjes te bereiken.

Schipper: Kees.

Tochtplan

Tochtplan

Gezamenlijke heenreis per TGV of carpoelend op 27 december, inschepen vrijdag 27 december. Zaterdag 28 december controle van de inventaris, schip verkennen, overdracht schip en foerageren en alles zeevast stouwen, bij gunstig weer ‘s middags uitvaren richting Jersey en de volgende dag door naar Guernsey. Mocht het weerbericht ongunstig zijn dan gaan we de omgeving verkennen.

Het leuke van dit vaargebied is dat je heel veel kan doen in relatief korte dagtochten. Binnen een tij van 6 uur liggen er altijd veel bestemmingen binnen je bereik: St. Malo, Iles Chausey, Jersey, Guernsey, Herm, Sark, Alderney en als je wat verder wil liggen Saint-Brieuc of Paimpol en omgeving ook binnen bereik.

Vrijdag 3 januari willen we weer terug zijn in Granville om zaterdag 4 januari weer naar huis te gaan.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal deelnemers

5

Aantal dagen

7

Rol aan boord:

Kustschipper, Bemanning