Zeiltochten

2023 beginnen rond de Kanaaleilanden

 250

Het plan is om op nieuwjaarsdag ‘s avonds in te schepen en de volgende dag, maandag 2 januari, na controle van de boot en inkopen bij een van de plaatselijke supermarkten met gunstig tij uit te varen. Waarschijnlijk varen we via Alderney of Sark naar St. Peter Port op Guernsey en zijn we op 6 januari ‘s avonds terug in Dielette om op 7 januari weer terug te reizen naar huis.

Clear
Artikelnummer: 2023-01 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 02/01/2023 5 dagen 10 deelnemers
Beschrijving

Meestal is het rond Kerst en Oud en Nieuw redelijk aangenaam weer bij de Kanaaleilanden, maar het kan ook gebeuren dat je zeewater aan de zeerailing ziet bevriezen of dat er een treintje depressies overkomt waarbij je zorgvuldig moet plannen om tussen de stormdepressies door van de ene haven naar de andere haven te varen.

Omdat deze periode super laag seizoen is zijn de prijzen bijzonder aantrekkelijk. We hebben langs deze kust ervaring met meerdere verhuurders. Een daarvan heeft bijzonder aantrekkelijk geprijsde schepen die redelijk goed onderhouden zijn, wel moet voor vertrek de inventaris uitgebreid gecontroleerd worden omdat soms onderdelen van bijboten geruild zijn met andere boten van dezelfde vloot – dus om te voorkomen dat je pas bij Sark merkt dat je niet aan land kunt omdat een essentieel onderdeel ontbreekt is het belangrijk dat je voor vertrek de bijboot oppompt en er een rondje door de haven mee vaart!

Onze verhuurder heeft voldoende boten in de aanbieding, dus bij overinschrijving is het waarschijnlijk wel mogelijk extra boten in te zetten.

Tochtplan

Kanaaleilanden vanuit Dielette

Afhankelijk van het weer en de wensen en ambities van de deelnemers varen we vanuit Dielette (Normandië) naar Guernsey, Sark, Herm en/of wellicht Alderney. De weersomstandigheden kunnen ons beperken in de mogelijkheden om alle eilanden die we willen aandoen ook daadwerkelijk te bezoeken. We hebben nu twee boten gereserveerd met in totaal plek voor 12 opvarenden.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

5

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning, Belangstellende / Reservelijst

Aantal deelnemers

10