Zeiltochten

Oversteek Noordzee met Gigol’eau

 225

Het gebied tussen Ramsgate in het Zuiden en Lowestoft in het Noorden staat bekend als de “East Coast Rivers”, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee! De meeste rivieren liggen op een korte dagtocht varen uit elkaar. Met eb vaar je de ene rivier af en met vloed de volgende rivier weer op. Deze tocht is de eerste van twee weken – deze week nemen we eerst de tijd om aan de boot en de Noordzeedeining te wennen om daarna de Noordzee over te steken. Als alles goed gaat hebben we aan de overkant nog even gelegenheid om enkele East Coast Rivers te verkennen.

Clear
Artikelnummer: 2024-10-1/2 Vaargebieden: , , Tochtkarakter: , Inschepen: 29/06/2024 7 dagen 4 deelnemers
Beschrijving

Na even rustig inslingeren langs de Nederlandse kust steken we de Noordzee over naar Engeland om daar de East Coast Rivers te bezoeken, een van de mooiste vaargebieden aan de Noordzee. Het zal van wind en tij afhangen welke rivier of haven we als eerste bezoeken. Veel rivieren liggen zo dicht bij elkaar dat het misschien wel logisch is om er af en toen een of twee over te slaan om die later op de terugweg misschien alsnog te bezoeken. Van Ramsgate in het Zuiden tot Lowestoft in het Noorden valt alles eigenlijk onder de noemer East Coast Rivers.

Dit is de eerste helft van een tweeweekse tocht – opstappen in Scheveningen en afstappen bij Harwich. Op dit deel hebben we nog één plek beschikbaar. Studenten kunnen gebruikmaken van studentenkorting!

Schipper: Steven Jan.

Ingeschreven bemanning: Paul, Coen, Boudewijn

Tochtplan

Van de East Coast Rivers naar de Waddenzee

29 juni inschepen in IJmuisden of Scheveningen. Na een dagje inslingeren willen we de Noordzee oversteken naar East Anglia om daar de fantastische East Coast Rivers te verkennen. Op 13 juli ga je bij Harwich weer van boord en kan je daar de veerboot terug naar Hoek van Holland pakken of de trein naar Londen of verder Engeland in.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

7

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning, Student, Last-minute student, Belangstellende / Reservelijst

Aantal deelnemers

4