Zeiltochten

Rondje Balearen

 610

Wie verlangt er ook zo naar de blauwe wateren van de Middellandse Zee, de warme zon, de zachte bries, de stille avonden voor anker in een mooie baai, de schilderachtige havenstadjes en het heerlijke zeilen in het Paradijs? Na het succes van vorig jaar ook dit jaar weer een mooie tocht op de Middellandse zee. Dit keer rondom de Balearen: Mallorca, Menorca en Ibiza. We varen van 1 tot 8 juni met een Bavaria 46 Cruiser met vier hutten. Er kunnen vier tot vijf mede-opvarenden mee, want ik wil een beetje ruimte houden aan boord.

Clear
Artikelnummer: 2024-07 Vaargebieden: , , Tochtkarakter: , , , Inschepen: 01/06/2024 7 dagen 5 deelnemers
Beschrijving

Elk jaar organiseert Han een tocht op de Middellandse zee. Deze tochten kenmerken zich door een mooie afwisseling tussen ontspanning en serieus zeilen. In beginsel komen we deze week niet aan land, amar overnachten in baaien. De deelnemers hebben desgewenst een grote inbreng in het programma. Het weer is vaak mooi, een kleine kans op een mistral met flinke wind, de zeegang is zelfs voor mensen die last kunnen hebben van zeeziekte heel gering. Het water is helder, neem dus snorkelattributen mee (zelfs een duikuitrusting kun je meenemen).

Tochtplan

Tochtplan

Inschepen zaterdag 1 juni bij La Lonja Marine Charter in Palma de Mallorca. De zaterdag zal vooral besteed worden aan het controleren van de inventaris, het verkennen van het schip en het doen van inkopen voor de rest van de week.

Zondag 2 juni varen we – afhankelijk van het weer – uit naar Ibiza en Menorca. Reisroute in overleg met de bemanning. (Zie mogelijke reisroute). Overnachtingen vooral in baaien.

Op 8 juni moeten we weer terug zijn in Palma de Mallorca.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal deelnemers

5

Aantal dagen

7

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning