Zeiltochten

2022 – Sailing the eggs

 95

Traditiegetrouw gaan we met pasen het wad op.

We varen met de Sirius, een Friendship 28 MK III, en met de Tsjoch! een Gibsea 302 die kan droogvallen. Vrijdagavond schepen we in Makkum. Zaterdag gaan we via de sluizen van Kornwerderzand het wad op. Dan zijn er allerlei opties.

Wil je heerlijk op het wad zeilen schrijf je dan snel in.

Nog 8 plaatsen beschikbaar

Artikelnummer: 2022-04 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 15/04/2022 3 dagen 11 deelnemers
Beschrijving

Met pasen het wad op. Dat doet Genosea traditiegetrouw.

Het kan koud zijn maar ook gewoon lekker zonnetje. Maar het wad is altijd prachtig. Er zijn ook keuzen of je gaat rekenen met een boot met een vaste kiel. Of dwars over met een boot waarbij je de kiel kunt ophalen.

Op het wad hebben we de keuze tussen Texel,  Vlieland of Terschelling. Droogvallen of buitenom naar een volgende eiland. Met 3 dagen behoren 2 eilanden zeker tot de mogelijkheden.

Je kunt vrijdagavond al aan boord komen. Of als je vroeg bent zelfs al een maaltijd nuttigen bij de Prins van Makkum. Mocht je dat niet redden dan is er bij terugkomst natuurlijk ook nog een kans

Iedereen kan aan deze tocht deelnemen: zowel ervaren als minder ervaren zeilers die graag willen bijleren (of gewoon een mooie tocht willen maken). We varen met de Sirius, een Friendship 28 MK III en met de Tsjoch! een Gibsea 302 die kan droogvallen.

 

Tochtplan

Sailing the eggs

Vrijdagavond schepen we in Makkum. Zaterdag gaan we via de sluizen van Kornwerderzand het wad op. Dan zijn er allerlei opties. Bij goed weer is het met de Tsjoch! ook mogelijk om droog te vallen.

Wil je heerlijk op het wad zeilen schrijf je dan snel in.

 

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal deelnemers

11

Aantal dagen

3

Vaartuig

Sirius, Tsjoch!