Zeiltochten

2019 – Schotland – Hebriden

 635

‘The finest cruising to be found anywhere in the British Isles, remote and secret anchorages, variable weather and sunny spells, the ultimate European destination for yachtsmen’

We vertrekken vanuit Dunstaffnage Marina, net noordelijk van Oban, voor een zeiltocht van een week richting Outer Hebrides. Tobermory is vaak een eerste goede stop. Afhankelijk van het weer gaat de tocht naar de oostkant van dit afgelegen gebied, om vervolgens langs het noorden van Skye terug te keren naar de basis.

Clear
Artikelnummer: 201901 Vaargebied: Tochtkarakter: Inschepen: 04/05/2019 6 dagen 6 deelnemers
Beschrijving

Er worden vooral dagtochten gevaren, maar mogelijk ook nog wel eens een deel van de avond/nacht, als we bijvoorbeeld overdag het land hebben verkend en dan later in de middag vertrekken. Er zijn weinig tot geen havens in dit gebied, de faciliteiten aan wal zijn dan ook beperkt en regelmatig ligt het schip ‘s nachts voor anker. Dat brengt juist gezelligheid en teamgeest met zich mee, maar vraagt ook om flexibiliteit. De middagtemperatuur is gemiddeld 13 °C in deze periode.

Resterend eigen risico voor de gezamenlijke bemanning € 250,-

Bijkomende kosten:

Vliegreis: ca. € 220,-

Vervoer Glasgow-Dunstaffnage vice versa: € 125,-

Maaltijden, havengelden, brandstof: P.M.

Tochtplan

Outer Hebrides

Vertrek vanaf Schiphol naar Edinburgh zaterdag 4 mei in de ochtend, met groepsvervoer vervolgens naar Dunstaffnage Marina, zaterdag 11 mei in de ochtend retour, waarna eind van de middag weer terug op Schiphol.

Vertrekhaven

Dunstaffnage Marina

Aanvullende informatie
Aantal deelnemers

6

Aantal dagen

6

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning