Zeiltochten

2023 – Van Harwich en de East Coast Rivers naar de Waddenzee en Franeker

 450

Deze tocht combineert de twee mooiste vaargebieden aan weerszijden van de Zuidelijke Noordzee: de East Coast Rivers van East Anglia met de Westelijke Waddenzee. Zowel de vertrekhaven als de eindbestemming zijn perfect per OV te bereiken. Heen met de trein en metro naar Hoek van Holland, de veerboot naar Harwich en van daar met het pontje naar Shotley Point Marina. Terug met de trein vanuit Franeker.

Het plan is om op 5 augustus in te schepen in Harwich. Goed bereikbaar met de veerboot vanaf Hoek van Holland. Van daar uit zeilen we (ruim) een week van riviertje naar riviertje langs de Engelse oostkust. Droogvallen in de modder, vroeg op om het tij te pakken, dat soort dingen. De tweede week wordt het tijd om na te denken over de oversteek, want op 20 augustus willen we terug zijn in Franeker.
In overleg is het misschien ook mogelijk om een deel van de tocht mee te gaan.

Clear
Artikelnummer: 2023-01-1 Vaargebied: Tochtkarakter: , Inschepen: 05/08/2023 14 dagen 4 deelnemers
Beschrijving
Tochtplan

Van de East Coast Rivers naar de Waddenzee

5 augustus inschepen in Harwich (goed bereikbaar als voetpassagier met de veerboot Hoek van Holland – Harwich). De eerste week zullen we verschillende East Coast Rivers verkennen om in de tweede week over te steken naar Nederland om via de Waddenzee op 20 augustus in thuishaven Franeker te eindigen.

Vertrekhaven
Aanvullende informatie
Aantal dagen

14

Rol aan boord:

Zeeschipper, Bemanning, Belangstellende / Reservelijst

Aantal deelnemers

4